Biografie

Ik ben begin jaren negentig begonnen met schilderen. Eerst heb ik een aantal jaren op zijde geschilderd, wat een beetje te vergelijken is met aquarell schilderen. Na een aantal jaren ben ik voorzichtig gaan experimenteren met acrylverf op doek en papier. Om mezelf te ontwikkelen en nieuwe technieken te leren heb ik enkele cursussen gevolgd. Onder andere kunstzinnige vorming, intuitief acryl schilderen en monoprint. Het intuitief schilderen en monoprint beviel mij erg goed. Ik ben daar zelf nog meer mee gaan experimenteren. Omdat ik ook graag meer figuratieve elementen aan mijn schilderijen zou willen toevoegen, ben ik in 2007 gestart met de opleiding tekenkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en deze inmiddels succesvol afgerond.

Acrylverf schilderijen

Om verschillende structuren in mijn schilderijen aan te brengen gebruik ik verschillende materialen. Onder andere papier, plastic, aluminiumfolie, zand, schelpen etc. Daar ga ik dan met  verf weer over heen. Zo werk ik in lagen waardoor er diepte en harmonie ontstaat. Tijdens het schilderproces ondergaat mijn schilderij verschillende metamorfoses, totdat ik het gevoel krijg dat het af is.

Monoprint


Monoprint ,ook wel monotype genoemd, is een druktechniek waarbij maar één print verkregen kan worden. Eerst wordt er verf op een drager (glasplaat) aangebracht. Daarna kan er in de verf getekend worden en er kunnen sjablonen in de verf aangebracht worden. Dan wordt er papier op gelegd en aangedrukt met een roller. Zo verkrijg je een eerste print. Ook met deze techniek kun je in lagen en met verschillende materialen werken.


Workshops

Sinds augustus 2011 heb ik ook een atelier in het centrum van den Bosch nabij de Arena. Een ideale locatie om schildercursussen en workshops te geven. Zie voor meer informatie  de pagina workshops/cursussen.